Report

Tygři musí poprvé skousnout domácí porážku. Plzeň je udolala v nájezdech

Liberec — Tygři se sice ujmuli v první třetině vedení 2:0, ve druhé dvacetiminutovce ale Plzeň zapnula motory a dvoubrankové manko smazala. Ve zbylém čase se utkání nerozhodlo a dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl Tim Söderlund. Třemi asistencemi se v zápase blýsknul Tomáš Filippi.

Liberečtí tradičně načali utkání dobře, když šli už ve třetí minutě do vedení. Jakub Rychlovský pohotově zpoza branky vyslal pas před Hlavaje, kde číhal Martin Faško-Rudáš — 1:0. Domácí tým pokračoval v aktivní hře a o sedm minut později tak mohl zdvojnásobit vedení Ian McCoshen. Americký bek podpořil útok a po zťuknutí kotouče do branky po pasu od Filippi se mohl radovat.

Ve druhé třetině se obraz hry úplně převrátil. Plzeň ze svého zlepšeného projevu těžila už v sedmadvacáté minutě, kdy profitoval z průniku Holešinského Tomáš Mertl. Následně přišla na řadu pasáž plná nepřesností od obou týmů, která vyústila v chybnou rozehrávku brankáře Hrenáka, z které vyrovnal Adrián Holešinský. Do třetího dějství se proto šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Martin Faško-Rudáš o ztrátě vedení
Po skvělém úvodu nám vždycky uteče druhá třetina. V té první se dostaneme do vedení a potom hrajeme tak, jak hrajeme. Musíme se na to více soustředit. Soupeř se vždycky po přestávce zvedne a my nejsme schopni na to reagovat.

Po prvních šesti minutách závěrečné periody se šelmám dostavila nabídka v podobě přesilovky pět na tři, z které dělovkou z levého kruhu vrátil Tygrům vedení T.J. Melancon — 3:2. Tento stav ale netrval ani deset minut. Adrián Holešinský zkusil vystřelit z vrcholku kruhu a tato nenápadná střela si skrz skrumáž těl našla cestu až za záda Dávida Hrenáka. Ve zbylém čase základní hrací doby už další gól nepadl a na řadu tedy přišlo prodloužení.

V něm jsme se rozhodující trefy nedočkali, o vlastníkovi bonusového bodu tak musely rozhodnout nájezdy. V nich rozhodl ve prospěch soupeře Tim Söderlund.

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Už po několikáté jsme měli dobrý vstup do zápasu. Dali jsme dva góly, mohli jsme dát i třetí, který by možná celý duel rozhodl. Bohužel jsme ho nedali. Ale myslím, že jsme dobře dohrávali souboje a hráli v předbrankovém prostoru. Bylo tam všechno, co jsme chtěli. Ve druhé třetině soupeř zvýšil obrátky a začal nás dostávat pod tlak. V důsledku toho jsme byli zhruba nějakých deset minut zatáhnutí a až poté jsme na to zareagovali, zjednodušili hru. Soupeř ale i tak vyrovnal. Nám se však povedlo po dlouhé době si pomoct přesilovkou a zvýšili jsme na 3:2. Potom jsme ale dostali smolný gól. "
Petr Kořínek
HC ŠKODA Plzeň
„První třetinu jsme prospali a prohrávali jsme 0:2. Od druhé dvacetiminutovky však nastoupilo úplně jiné mužstvo a po zbytek zápasu předvedlo velmi dobrý výkon, včetně vynikajícího gólmana. V závěrečném dějství jsme rovněž nehráli špatně, ale hodně času jsme strávili v oslabení a dostali jsme branku. Smekám ale klobouk klukům, že to nevzdali a vyrovnali a ubránili i následující přesilovku soupeře."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner